Notranjski regijski park
 
 

 

 

 

 

 

 
Aktualno

Aktualno
Učni listi in navodila

Notranjski regijski park je ob koncu lanskega šolskega leta v okviru projekta LIFE06/NAT/SLO/000069 Presihajoče Cerkniško jezero pripravil sklop učnih listov za učence in navodil za učitelje iz petih različnih tem.

Učni listi so namenjeni utrjevanju in tudi obravnavi učne snovi izbranih vsebin iz učnega načrta devetletke. Učnim listom so priložena navodila za učitelje, s pomočjo katerih si učitelji lahko pomagajo pri izvedbi predlaganih dejavnosti.

Ob predlaganih dejavnostih (naravoslovni dnevi in delavnice) naj bi učenci utrjevali oziroma spoznavali snov iz naslednjih vsebin učnega načrta za posamezne razrede devetletke:

  • prehranjevalni spleti za 5. razrede (Prehranjevalni spleti na Cerkniškem jezeru)
  • travniki za 6. razrede (Travniki na Cerkniškem jezeru),
  • žive meje za 6. razrede (Žive meje na Cerkniškem jezeru),
  • življenjska pestrost za 8. razrede (Notranjski regijski park) in
  • dinarske pokrajine za 9. razrede (Ljubljanica, reka sedmerih imen).

Učne liste in navodila najdete pod zavihkom Izobraževanje .

Pri reševanju učnih listov so v pomoč tudi učna gradiva, ki jih prav tako najdete pod zavihkom Izobraževanje. Učna gradiva trenutno obsegajo tri teme: Pravljica o nesrečni ljubezni, Rastline Cerkniškega jezera ter Ljubljanica, reka sedmerih imen. V pripravi pa je še četrto gradivo - Žive meje, ki bo na spletnih straneh na voljo predvidoma do konca oktobra.

Vabljeni k ogledu in uporabi omenjenih učnih gradiv ter učnih listov in navodil.

Primer učnega lista

 

Life
 
 
Pilcom Web Design '07

Aktualno  Predstavitev projekta  Projektno območje  Dostopne datoteke  Kontakt  Povezave  

Notranjski regijski park, Tabor 42, SI-1380 Cerknica, Slovenija, telefon: +386 (0)5 909 16 12, faks: +386 (0)1 709 06 33, email: info@notranjski-park.si