Notranjski regijski park
 
 

 

 

 

 

 

 
Dostopne datoteke > Anketa

Anketa

V novembru 2009 smo v Notranjskem regijskem parku pripravili in lokalnemu prebivalstvu razdelili ankete o delu parka v okviru projekta LIFE 06 "Presihajoče Cerkniško jezero". Z anketo smo želeli dobiti povratno informacijo o poznavanju projekta in naravovarstvenih aktivnostih ter pridobiti mnenje lokalnega prebivalstva o kvaliteti našega dela.

Anketo je sestavljalo 9 vprašanj v zvezi z delom parka in poznavanjem projekta LIFE in njegovih aktivnosti. Ogledate si jo lahko v priloženi PDF datoteki. Anketa je bila objavljena na spletnih straneh projekta LIFE in Notranjskega regijskega parka, poslali smo jo vsem, ki so prijavljeni na prejemanje obvestil iz parka, obvestilo o anketi pa smo objavili tudi v lokalnem časopisu Notranjski mozaik. Kar nekaj anket smo tudi sami razdelili prebivalcem Cerknice. Kljub temu, da je bila anketa objavljena na spletnih straneh in na ta način dostopna širši javnosti, smo nazaj prejeli le 134 anket, bodisi v elektronski ali tiskani obliki.

Delavnica z neposredno izkušnjo
Priloena dokumentacija:
Anketa o delu parka na projektu LIFE
Rezultati ankete

Na podlagi 134 izpolnjenih anket smo pripravili analizo, ki je pokazala, da ljudje večinoma poznajo delo parka in večino aktivnosti v okviru projekta LIFE.

Med ljudmi je najbolj poznan polletni bilten "Novice iz Notranjskega regijskega parka", kar je bilo tudi pričakovati, saj so izvode biltenov prejela vsa gospodinjstva v občini Cerknica. Velika večina tudi ve, da je Notranjski regijski park za šole organiziral naravoslovne dneve na Cerkniškem jezeru, za lokalno prebivalstvo pa še vodene izlete na jezero ter predavanja z naravovarstveno vsebino. Prav tako je med ljudmi tudi znano, da park z namenom trajnega varovanja odkupuje zemljišča na območju Cerkniškega jezera.

Večina anketirancev je za aktivnosti, ki jih je park izvajal v okviru projekta LIFE, izvedela iz regijskega časopisa "Notranjsko kraške novice", biltena "Novice Notranjskega regijskega parka" ter od prijateljev ali znancev. Precejšnje število anketirancev je za dogajanja v zvezi s projektom izvedelo tudi na spletni strani projekta LIFE, v lokalnem časopisu "Notranjski mozaik", preko Radia 94 in NTR ali elektronske pošte z obvestili iz parka.

Skoraj vsem (93%) obiskovalcem potujoče fotografske razstave "Cerkniško jezero - ogledalo sveta" je bila razstava zelo všeč ali všeč, marsikdo si želi še takih razstav, predlagali pa so tudi, da bi ta razstava dobila stalno mesto nekje v Cerknici oziroma v bližini jezera.

Podrobnejše rezultate ankete si lahko ogledate v priloženi PDF datoteki.

Vsem, ki ste rešili anketo se najlepše zahvaljujemo.

Priloena dokumentacija:
Rezultati ankete o delu parka v okviru projekta LIFE

 

Life
 
 
Pilcom Web Design '07

Aktualno  Predstavitev projekta  Projektno območje  Dostopne datoteke  Kontakt  Povezave  

Notranjski regijski park, Tabor 42, SI-1380 Cerknica, Slovenija, telefon: +386 (0)5 909 16 12, faks: +386 (0)1 709 06 33, email: info@notranjski-park.si