Notranjski regijski park
 
 

 

 

 

 

 

 
Aktualno

Aktualno
Uèni listi in navodila

Notranjski regijski park je ob koncu lanskega šolskega leta v okviru projekta LIFE06/NAT/SLO/000069 Presihajo√®e Cerkniško jezero pripravil sklop u√®nih listov za u√®ence in navodil za u√®itelje iz petih razli√®nih tem.

U√®ni listi so namenjeni utrjevanju in tudi obravnavi u√®ne snovi izbranih vsebin iz u√®nega na√®rta devetletke. U√®nim listom so priloŇĺena navodila za u√®itelje, s pomo√®jo katerih si u√®itelji lahko pomagajo pri izvedbi predlaganih dejavnosti.

Ob predlaganih dejavnostih (naravoslovni dnevi in delavnice) naj bi u√®enci utrjevali oziroma spoznavali snov iz naslednjih vsebin u√®nega na√®rta za posamezne razrede devetletke:

  • prehranjevalni spleti za 5. razrede (Prehranjevalni spleti na Cerkniškem jezeru)
  • travniki za 6. razrede (Travniki na Cerkniškem jezeru),
  • Ňĺive meje za 6. razrede (ŇĹive meje na Cerkniškem jezeru),
  • Ňĺivljenjska pestrost za 8. razrede (Notranjski regijski park) in
  • dinarske pokrajine za 9. razrede (Ljubljanica, reka sedmerih imen).

U√®ne liste in navodila najdete pod zavihkom IzobraŇĺevanje .

Pri reševanju u√®nih listov so v pomo√® tudi u√®na gradiva, ki jih prav tako najdete pod zavihkom IzobraŇĺevanje. U√®na gradiva trenutno obsegajo tri teme: Pravljica o nesre√®ni ljubezni, Rastline Cerkniškega jezera ter Ljubljanica, reka sedmerih imen. V pripravi pa je še √®etrto gradivo - ŇĹive meje, ki bo na spletnih straneh na voljo predvidoma do konca oktobra.

Vabljeni k ogledu in uporabi omenjenih uènih gradiv ter uènih listov in navodil.

Primer uènega lista

 

Life
 
 
Pilcom Web Design '07

Aktualno  Predstavitev projekta  Projektno obmo√®je  Dostopne datoteke  Kontakt  Povezave  

Notranjski regijski park, Tabor 42, SI-1380 Cerknica, Slovenija, telefon: +386 (0)5 909 16 12, faks: +386 (0)1 709 06 33, email: info@notranjski-park.si